Τάξη ΣΤ: Γιορτή 25ης Μαρτίου

Τάξη ΣΤ Δημοτικού: Γιορτή 25ης Μαρτίου, από την έκτη τάξη.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αγαπητά μου παιδιά, οι ειδικοί ορίζουν την ιστορία ως την επιστήμη που μελετά τα γεγονότα του παρελθόντος κατά χρονολογική σειρά και σύμφωνα με συγκεκριμένες μεθόδους. Ειδικότερα το σύνολο των αξιομνημόνευτων γεγονότων. Ένα τέτοιο γεγονός είναι η 25η Μαρτίου 1821. Είναι μια κορυφαία στιγμή της ελληνικής ιστορίας. Πέρασαν ήδη 193 χρόνια από τότε. Ωστόσο, όσο κι αν περνούν τα χρόνια η μέρα αυτή θα στέκεται, πάντα, σαν ένα φωτεινό ορόσημο, σαν ένα μαγικό αστέρι, για να μας δείχνει το δρόμο του εθνικού χρέους, να μας εμπνέει το ιδανικό της ελευθερίας και να μας θυμίζει τη διπλή μας λύτρωση από τα δεσμά της σκλαβιάς και της αμαρτίας.

Το Σχολείο μας τίμησε τους αγωνιστές του 1821 με μια εξαιρετική γιορτή, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της σχολικής μονάδας. Πρωταγωνιστές οι μαθητές της ΣΤ` Τάξεως, μαζί με τους ακατάβλητους δασκάλους τους ,κ.κ Καλαβρουζιώτη Βίκυ και Ανδρέα Σταυρόπουλο ,που παρουσίασαν το χρονικό των ιστορικών γεγονότων. Κοντά τους και η εξαιρετική συνάδελφος της θεατρικής αγωγής ,κ. Βότση Ξένια και ο ακούραστος μουσικός κ. Νίκος Δέσης.
Επιστέγασμα της εκδήλωσης ήταν οι παραδοσιακοί χοροί, που έγιναν στο προαύλιο του Σχολείου μας . Ντυμένοι με εντυπωσιακές φορεσιές, οι μαθητές της ΣΤ `τάξεως, χόρεψαν με απόλυτη επιτυχία αξέχαστα δημοτικά τραγούδια και δικαίωσαν τους υπερδραστήριους καθηγητές της φυσικής αγωγής κ.κ. Φιλοπούλου Μαίρη και Νικόλαο Σωτηρόπουλο, που διδάσκουν χρόνια τώρα, με πάθος όλους τους παραδοσιακούς χορούς. Ας μην ξεχνάμε πως με αυτόν τον τρόπο καλλιεργούνται στοιχεία της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Μπράβο, παιδιά μου, και να `χετε πάντα κατά νου, τα λόγια που είπε κάποτε ο μεγάλος φιλόσοφος Πλάτων, πως όταν ενός λαού αλλάξεις τη μουσική, αλλάζεις το χαρακτήρα του.

Ο ΔΙΕYΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥΤάξη ΣΤ: Γιορτή 25ης Μαρτίου.7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς