Ιστορία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς

Ιστορία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς

Η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού στην περιοχή Πολιτεία, του Δήμου Κηφισιάς, την δεκαετία του 1970, οδήγησε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, στην ίδρυση ενός δημοτικού σχολείου.

Και τ’ όνομα αυτού 7ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς. Προσωρινά στεγάστηκε στις αίθουσες που βρίσκεται σήμερα το νηπιαγωγείο και σε τρεις άλλες αίθουσες, που βρίσκονταν στον πλακόστρωτο χώρο, όπου παίζουν σήμερα τα νήπια.

Ήταν η σχολική χρονιά 1980-1981, όταν υποδέχτηκε τα πρώτα παιδιά. Ολιγάριθμος ο σύλλογος των διδασκόντων τότε. Έξι το σύνολο. Όμως πολύ γρήγορα ο αριθμός των παιδιών αυξήθηκε. Επιτακτική έγινε η ανάγκη της κατασκευής ενός μεγάλου σχολείου, που θα υπηρετούσε τις πνευματικές ανάγκες των παιδιών της περιοχής.

Ο δήμος Κηφισιάς, κίνησε τις διαδικασίες για την ανέγερσή του. Ο γνωστός συνεταιρισμός της περιοχής, παραχώρησε μια μεγάλη έκταση για το σκοπό αυτό. Ο Σ.Κ. προχώρησε γρήγορα τις εργασίες και το νέο σχολείο ξεκίνησε τη λειτουργία του, στην αυγή της δεκαετίας του 1990.

Κτισμένο, εκεί στα ριζά του πεντελικού βουνού, στέκει μεγαλόπρεπο, με πολυάριθμες, ολοφώτεινες αίθουσες, ευρύχωρους διαδρόμους και άνετο προαύλιο. Στη βορινή πλευρά του, απλώνεται μια καταπράσινη πλαγιά με πλούσια βλάστηση, που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο αριθμός των παιδιών σχεδόν τριπλασιάστηκε.
Σήμερα φοιτούν 300 μαθητές και υπηρετούν 30 εκπαιδευτικοί. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της Αττικής και με την αρωγή της 5ης Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής και του δραστήριου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, διαθέτει πλούσια εποπτικά μέσα, που διευκολύνουν τα εκπαιδευτικό έργο.

Διευθυντής 7ου Δημοτικού σχολείου Κηφισιάς