Οδυσσέας Ελύτης, Εκδήλωση

Οδυσσέας Ελύτης, Εκδήλωση και μια μαγική βραδιά

“Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις”
Οδυσσέας Ελύτης

Μια ξεχωριστή βραδιά- μαγική, θα έλεγα, έζησε η εκπαιδευτική κοινότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, την 1Η Απριλίου 2013, με την ευκαιρία της προσθήκης προσωνυμίας στο Σχολείο μας. Κοντά, λοιπόν, στον αριθμητικό προσδιορισμό, προσετέθη το «Οδυσσέας Ελύτης». Έτσι, το Σχολείο μας, έγινε πιο… ποιητικό.
Kαι στο Πολιτιστικό Κέντρο το Δήμου Κηφισιάς, ήταν όλοι εκεί! Σύσσωμος ο σύλλογος διδασκόντων, οι μαθητές, οι γονείς, καθώς και η σύντροφος του μεγάλου ποιητή, Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Παρόντες επίσης μεγάλος αριθμός δημοτικών συμβούλων της όμορφης πόλης μας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νίκο Παναγιώτου.
Κοντά μας, όπως πάντα, οι ακούραστες «μέλισσες» του δραστήριου συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με την πρόεδρο του, κ.Καλού Κατερίνα, που συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία της γιορτής.
Ιδιαίτερα κολακευτικά ήταν τα σχόλια του τοπικού, έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, για τη μαγική βραδιά, που παρουσίασαν οι μαθητές του Σχολείου μας. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Ευχαριστώ από καρδιάς τους άξιους συναδέλφους μου, που παράλληλα με το εκπαιδευτικό τους έργο, αφιέρωσαν πολλές ώρες για να οργανώσουν την εκδήλωση αυτή.

“Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου…”


Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς “Οδυσσέας Ελύτης”