Από τις Φρυκτωρίες στο … Διαδίκτυο

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε1 τάξης επισκέφθηκαν την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 το Μουσείο ΟΤΕ στην Κηφισιά, όπου και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: “Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο”

Αδιαμφισβήτητα το Διαδίκτυο είναι ένας απέραντος κόσμος γνώσης, διασκέδασης και επικοινωνίας. Τα ξέρουμε άραγε όλα για το Διαδίκτυο και τι θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους ειδικούς;

 Λίγα λόγια για το πρόγραμμα…

Το Διαδίκτυο είναι ένας θαυμαστός, ζωντανός οργανισμός με εκατομμύρια χρήστες από ολόκληρο τον κόσμο! Αποτελεί μια τεράστια πηγή γνώσης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, ωστόσο κάποιες φορές μπορεί να κρύβει κινδύνους!

Ειδικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μας μιλούν για το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού (Cyberbullying), τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τις κυβερνοεπιθέσεις και τις ψηφιακές υποκλοπές και μας μαθαίνουν πώς να προλαμβάνουμε και να αντιμετωπίζουμε τους κινδύνους που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Σήμερα λοιπόν το Ε1 έμαθε για τα <<τέρατα>>που παραμονεύουν στο διαδίκτυο και τους τρόπους για να τα αντιμετωπίζει κανείς, μέσα από έναν απλό και κατανοητό διάλογο.

Τα παιδιά ρώτησαν όσα τα απασχολούσαν και η υπεύθυνη του προγράμματος τους έλυσε κάθε απορία.   

Η εκπαιδευτικός της Ε1 τάξης

Νίκη Σολιδάκη