Ανακοίνωση εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 9.00 – 10.30 π.μ. οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης θα μας παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα για τον εορτασμό της επετείου της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας.

Την ίδια ημέρα θα γίνει παράδοση της σημαίας στους σημαιοφόρους και παραστάτες της Στ΄ τάξης. Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες θα πρέπει να φορούν τη στολή της παρέλασης. Το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει και οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν με τη λήξη των εκδηλώσεων με ευθύνη των γονέων τους.

Μετά τη λήξη της γιορτής της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, και ώρα 11.30 π.μ. η σημαιοφόρος και οι παραστάτες θα παραστούν με ευθύνη των γονέων τους στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων (Ε. Βενιζέλου & Λ. Ακρίτα, Ν. Ερυθραία) με τη συνοδεία της εκπαιδευτικού κ. Κωνσταντίνας Παθιακάκη.

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 η σημαιοφόρος και οι παραστάτες θα πρέπει να βρίσκονται στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά όπου θα τελεστεί η δοξολογία στις 10.30 π.μ. Εκεί θα τους παραλάβει η εκπαιδευτικός κ. Όλγα Παναγιωτοπούλου.

Μετά τη Δοξολογία οι σημαιοφόροι των Σχολείων θα μεταβούν στο Μνημείο Πεσόντων (Κηφισίας & Ζηρίνη, Κηφισιά) όπου στις 11.00 π.μ. θα τελεστεί η επιμνημόσυνη δέηση και η Κατάθεση Στεφάνων. Μόλις η τελετή ολοκληρωθεί θα συναντήσουν τους υπόλοιπους μαθητές/τριες του σχολείου στον ίδιο χώρο του Μνημείου Πεσόντων (Κηφισίας και Ζηρίνη), ώστε όλοι/όλες να συμμετάσχουν ακολούθως στην παρέλαση (έναρξη 11.30 π.μ.).

Οι μαθητές/τριες των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων, με ευθύνη των γονέων τους, θα βρίσκονται 11.15 π.μ. στο Μνημείο των Πεσόντων (Κηφισίας και Ζηρίνη). Εκεί θα παραλάβουν τους μαθητές/τριες  ο εκπαιδευτικός κ. Νίκος Σωτηρόπουλος και η εκπαιδευτικός κ. Εύη Μπλιάτκα για να τους συνοδέψουν στην παρέλαση μαζί με την αντιπροσωπεία της σημαίας. Οι γονείς και κηδεμόνες θα παραλάβουν τα παιδιά τους, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης από την οδό Παπαδιαμάντη.